A tudás megszerzése az ipari digitalizáció kulcsa

Szerző: NOREX ERP Közzétéve:

A DigiLean Competence Hub megtartotta első Road Showját a Debreceni Egyetemen.

Számos tanulmány szól arról, hogy a magyar ipari cégek értékteremtő képessége erősen fejlesztendő állapotban van. Ennek egyik leghatékonyabb módja a digitalizáció fejlesztése. A gyakorlatban azonban a kérdés mindig a HOGYAN? Mihez nyúljunk először? Mi a logikai sorrend? Mi legyen a stratégia?

Aki már dolgozott ezen, tisztában van vele, hogy nincsenek „egyazegyben” másolható megoldási térképek, mindenkinek magának kell rájönnie, hogyan építi fel magát.

A 12 cég összefogásával létrejött egyesület ezt tűzte a zászlajára: Gyakorlatias tudásátadás az ipari szereplők számára a lean menedzsmenttől az ERP rendszereken keresztül egészen az elkészült gyártmányok vizuális ellenőrzéséig terjedő skálán.

A 2 éve alakult szakmai közösség idén egy formabontó rendezvénnyel zárta a tavaszi eseménysorozatát: a Debreceni Egyetemen tartottak egy műhelymunkás, interaktív napot.

A program lényege, hogy nem frontális előadásokon keresztül adtak át ismereteket a közel félszáz résztvevőnek, hanem egy körforgásos, workshop rendszeren keresztül találkozhattak az érdeklődők a szakértőkkel. 

A teljes cikk a ComputerWorld oldalán jelent meg 2022. július 8-án és ide kattintva elolvasható!