Rólunk

Rólunk

Hiszünk az értékteremtésben.

Független tanácsadás

A NOREX ERP egy technológia- és szállító-független tanácsadó cég.

Vállalati informatikai és üzletviteli tanácsadással, integrált vállalatirányítási szoftverekkel (ERP), és kiegészítő  kapcsolódó  (SFA, HR, CRM, DMS, WMS stb.) rendszerekkel  kapcsolatos 
ÜGYFÉL oldali tanácsadással foglalkozunk.

Ahol a szakértelem az Ön oldalán áll.

NOREXERP.hu

Célunk a gördülékeny és hatékony együttműködés.

25 évnyi tapasztalattal, 125 projekttel a hátunk mögött állunk Ügyfeleink szolgálatában!

Megbízóink Magyarországon működő közép- és nagyvállalatok, állami cégek és intézmények. 

Legnagyobb számban termelő és szolgáltató cégekkel működünk együtt, az autóipari, élelmiszeripari cégektől a papíripari vállalatokon keresztül az energiaszektorban működő társaságokig.

Ismerje meg szolgáltatásainkat

Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a projektjük megvalósítása során hozzáadott értékünk gördülékennyé és sikeressé tegye rendszerük bevezetését, egyúttal cégük jövőbeli működését és fejlődését.

Gyakori kérdések és válaszok

A cégvezetők gyakran aggódnak, hogy az ERP projekt majd túl sokáig tart és túl sokba kerül. Az erős, professzionális projektellenőrzés és irányítás végrehajtása az egyik módja annak, hogy enyhítse ezt a kockázatot. Egy másik lehetőség, hogy enyhítse ezt a kockázatot, ha átfogó megvalósítási projekttervvel rendelkezik, amely magában foglalja a végrehajtás rejtett költségeinek nagy részét, amelyet a legtöbb ERP-szállító nem tár fel az ügyfél előtt az ajánlatadási szakaszban. Egy jól felkészült, független szakértő segíthet meghatározni egy olyan projekttervet és irányítási folyamatot, amely elkerüli ezeket a kockázatokat.

Egy nemzetközi statisztika szerint a projektek mintegy 50% -a valamilyen működési zavart okoz a cégek életében az éles indulást követő első 60-90 napban. Ez az utolsó dolog, amit a legtöbb CIO, CFO és más vezető akar, ezért fontos, hogy a kockázat enyhüljön. Ennek kulcsfontosságú módja a robusztus kockázatkezelési és csökkentési terv elkészítése. A másik az, hogy bevon egy független ERP szakértőt a végrehajtás felügyeletére, aki azonosítani azokat a kockázatokat, amelyeket az ügyfél oldali operatív vezetői csapat nem lát, és biztosítja, hogy készenléti tervei beépüljenek az átfogó tervbe.

A Cégvezetők általában csak olyan dolgokba fektetnek be, amelyek pozitív befektetési megtérülést eredményeznek, de számos ERP-projekt nem biztosítja ezt a lehetőséget. Ennek a kockázatnak a leküzdéséhez fontos, hogy világosan megfogalmazza a projekt lehetséges üzleti előnyeit. Ha output vezérelt módon fogalmazza meg az elvárásokat, vagyis, hogy milyen konkrét üzleti mérőszámok javíthatóak a megfelelő ERP rendszer bevezetéssel, van esély ezeket a félelmeket csökkenteni. Ha pl. olyan rendszert ajánlunk egy magas készletfinanszírozással küzdő cégnek, mely már más cégnél bizonyíthatóan segített csökkenteni a készletszintet, vagy az ügyfélkiszolgálási időt lerövidítette, és ezen mutatók javítása a cégünk üzleti céljai között szerepelnek, máris javulhatnak az esélyeink. Javaslom, hogy mindenképpen legyen konzervatív a becsléseknél, ne tűzzön ki irreális célokat.

Erre a kérdésre az egyik cikkünkben írtuk meg a részletes választ. Röviden: nincs univerzális válasz erre, hiszen  számos tényező kombinációja adja meg ezt: az adott cég saját felkészültségétől, szabályozottságától, életciklusától, tevékenységétől stb. is függ a végeredmény. 

Mindenképpen érdemes megfontolni, hiszen a cége egyik legfontosabb üzleti transzformációs projektje lesz az ERP bevezetés. Az alábbi cikkben részletesen bemutatjuk, miért.

Igen, létezik projekt vezetési és projekt-minőségbiztosítási szolgáltatásunk is. Az alábbi cikkben bemutatjuk, milyen az ideális projektvezető. Keressen minket bátran elérhetőségeinken, megtaláljuk a megfelelő megoldást projektje hatékony támogatására.

Egy részletes Projekt audit sokat segíthet annak felmérésében, mennyire nagy a probléma, és az megoldható-e. Az alábbi cikkben bemutatjuk, hogyan. 

Igen, mindenképpen, hiszen gyakran egy 8-10 éves, sok fejlesztéssel átalakított rendszer verzióváltása megegyezik egy új ERP rendszer bevezetési költségével. Az alábbi cikkben bemutatjuk, mire érdemes odafigyelnie.