Miért jó a külsős szakértő bevonása az ERP projektbe?

Szerző: NOREX ERP Közzétéve:

Az ERP projekt kiszervezése olyan stratégiai üzleti döntés, amelynek keretében a vállalati erőforrás-tervezési (ERP) rendszer tervezését, bevezetését és kezelését speciális, külsős szakemberre bízzuk. Az ilyen szakértő számos előnnyel járhat, az alábbiakban mutatjuk, melyek ezek!

Egy tapasztalt ERP tanácsadóval az oldalán, az együttműködés révén cége zökkenőmentesebb és költséghatékonyabb ERP megoldás integrációját érheti el, ami növeli az általános hatékonyságot és versenyképességet a mai dinamikus piaci környezetben.

1. Szakértelem és tapasztalat

Az ERP projekt kiszervezésének egyik legfontosabb előnye, hogy olyan szakértőkhöz kerül a folyamat, akik technikai know-how-val és széleskörű tapasztalatokkal rendelkeznek az adott iparágban és az ERP rendszerek bevezetése terén is. Ezek a szakértők jól ismerik a legújabb technológiát és a legjobb gyakorlatokat, így biztosítják a zökkenőmentes és hatékony bevezetést. Így elkerülhetők a költséges hibák és optimális eredményeket érhetünk el.

2. Költséget takaríthatunk meg

Talán hihetetlennek tűnik elsőre, de a projekt kiszervezése költséghatékony megoldás is. Ugyanis ahelyett, hogy ERP szakértőket alkalmaznánk, képeznénk teljes munkaidőben, a kiszervezés lehetővé teszi, hogy külső erőforrásokat használjon fel. Így nincs szükség további általános költségekre, például fizetésekre, juttatásokra és infrastruktúrára. Ha olyan ERP tanácsadóval dolgozik együtt, aki bizonyítottan sikeres, akkor kihasználhatja a méretgazdaságosság előnyeit, és csökkentheti a teljes megvalósítási költségeket.

3. Időt spórolhat

Egy ERP projekt rengeteg időt és energiát igényel. Hazánkban egy bevezetési projekt általában átlagosan 8-14 hónapig tart. Ha külsős szakértőt vesz igénybe, akkor házon belül felszabadul a munkaerő és a kollégák más kritikus feladatokkal foglalkozhatnak. Az ERP tanácsadó pedig teljes figyelmét és erőforrásait a bevezetési folyamatra tudja fordítani, így biztosítva a gyorsabb és hatékonyabb befejezést. Ez különösen akkor előnyös, ha szoros határidővel vagy korlátozott belső erőforrásokkal rendelkezik az adott cég.

4. Hozzáfér a legújabb technológiához

A külsős szakértő által hozzáférhet a sikeres bevezetéshez szükséges legújabb technológiákhoz és eszközökhöz is. Olyan fejlett funkciókat használhat, amelyek egyúttal igazodnak az egyedi üzleti igényekhez.

5. Kisebb a kockázat

Egy ERP projekt mindig kockázattal jár. Beleértve a lehetséges hibákat, késedelmeket és az üzleti működés zavarait. A bevezetés kiszervezésével csökkenthetők ezek a kockázatok, mivel egy harmadik fél szakértelmére támaszkodhatunk. A külsős ERP tanácsadó vállalja a felelősséget a zökkenőmentes és hatékony bevezetés biztosításáért, minimalizálva a költséges hibák esélyét. Egy elkötelezett szakértői csapattal eligazodhat a lehetséges kihívások között, és sikeres megvalósítást érhet el.

Forrás: Ultra Consultants

Kategóriák: ERP