Mobil ERP: mobilitás mindenek felett

Szerző: NOREX ERP Közzétéve:

A mobilitás ma már nem lehet kérdés egy vállalkozás számára, amire a hátunk mögött álló időszak még inkább rámutatott.

Az elmúlt két év alatt még a legkonzervatívabb felfogású cégek is rájöttek, hogy a céges tabletek és notebookok, mint a vállalati ERP-t futtató eszközök alapvető szükségletté lépnek elő a mobilitás érdekében.

Nem jutalom ma már egy laptop, hanem alapvető munkaeszköz az adminisztratív és értékesítési, valamint projekt munkát végző cégek munkatársai számára. A gyártó cégeknél pedig a mozgásban levő üzemi dolgozók, pl. a MEO-sok is szívesebben dolgoznak ipari tabletről.

A mobiltámogatás nemcsak útközbeni hozzáférést biztosít az adatokhoz, hanem további fontos elvárásokat is kielégít, pl. hogy bárhol képesek üzletelni a munkatársak.

Mobil ERP: mobilitás mindenek felett blogkép.

A Covid miatt előtérbe kerülő távmunka térnyerésével az alkalmazottak háttér- és front-end feladatokat végezhetnek, függetlenül attól, hogy hol vannak éppen. A mobilitás támogatása javítja a részlegek közötti kommunikációt, a globális cégek időeltolódással nehezített munkáját, és csökkenti a késéseket.

Az ERP szállítók felé emiatt elvárás, hogy ne extra szolgáltatásként, hanem az alapcsomag részeként tegyék elérhetővé az ingyenes mobilalkalmazásokat.

A mobil ERP funkcionalitás hatalmas lendületet ad a vállalkozások agilitásának és termelékenységének. A mobil ERP megoldások biztosítják a rendszer láthatóságát és hozzáférhetőségét az egész vállalaton belül, felgyorsítják az üzleti folyamatokat, növelik a termelékenységet, valamint időt, erőforrásokat és költségeket takarítanak meg.

Forrás: Computerworld.hu