Válasszunk független ERP-tanácsadót!

Szerző: NOREX ERP Közzétéve:

Miért fontos, hogy független? Honnan tudhatjuk, hogy az illető valóban független? 

Utóbbi a legnehezebb és a legkönnyebb kérdés: kis kutatómunkával utána lehet kérdezni, hogy például az elmúlt 10 évben hány ERP-kiválasztási projektet vezetett, és abból hányféle rendszer bevezetése történt meg. Mert ha erre az a válasz, hogy még csak öt ilyen projektje volt, melyekben kétféle szoftvert vezettek be, akkor bizony érdemes tovább keresgetni.

Ne dőljünk be a jól marketingelt nagynevű cégeknek sem! Ne cégnevet keressünk, hanem igazi szakértelmet: a nagynevű multi tanácsadó cégek gyakran nagyon impozáns referencialistákat lobogtatnak, csak aztán kiderül, hogy azok 6-7 évvel ezelőtti projektek, és azóta már teljesen más szakértői team dolgozik náluk.

Kérjünk legalább 5-6 céges kontaktot, és telefonon alaposan kérdezzük ki őket, hogy mennyire volt hatékony az együttműködés, pontosan melyik szakértő dolgozott velük, és tudtak-e olyan tudást hozni a céghez, amely később is érték maradt bent. Például kiképeztek-e náluk egy kezdő projektvezetőből egy profit, vagy segítettek-e kinevelni egy alkalmazásgazdát a cégnél.

A teljes cikk a HVG.hu oldalán jelent meg 2020. május 28-án.