Problémás ERP bevezetés? Hívja az ERP projekt doktort!

Szerző: NOREX ERP Közzétéve:

Vegye észre: ha rosszul megy a projekt – és rendeljen független projekt auditot, mielőtt bekövetkezik a katasztrófa!

Ha innovációról vagy digitalizációról van szó, elsőre nem az ügyviteli rendszerek cseréjére gondolnak a vállalatvezetők.

Az éves költségvetések összeállítása során gyakran csak az azonnali, kézzelfoghatóbb beruházásokra, például új termékcsaládokra, logisztikai fejlesztésekre gondolnak, amelyek biztosnak tűnő eredményeket hoznak. Amíg nincsenek igazi fájdalompontok a meglevő, elavult ügyviteli rendszerek használata kapcsán, nem lépnek.

A nagy gyártók, mint az SAP vagy a Microsoft azonban a verziótámogatások lezárásával nyomást tudnak gyakorolni a felhasználókra. A régi SAP verziókra pl. 2025-ig adnak ki frissítéseket, a Microsoft a régi Dynamics NAV rendszereire pedig 2023 októberéig. Ez azt jelenti, hogy a gyártó eddig az időpontig azon ügyfeleinek, akik fizetik a szoftver karbantartást, elérhetővé teszi a törvényi követést és az új funkciókat is. Ezt követően azonban nem. Ilyenkor jön a kérdés: megtartsam a régi verziót (ismerve a kockázatokat), egy verzióváltási projektet indítsak, vagy vezessek be valami új rendszert. És persze a mikor is fontos tényező.

A cikk a ComputerWorld oldalán folytatódik tovább!