Így válasszon vállalatirányítási rendszert

Szerző: NOREX ERP Közzétéve:

Vállalatirányítási rendszert szeretne kiválasztani, ügyfél oldali, független ERP tanácsadó segítsége nélkül? Csak ha szuicid hajlamai vannak!

Ha az ember beüti a netes keresőjébe, hogy „ERP tanácsadó”, akkor rengeteg találatot kap, főként szoftverszállító cégek fizetett hirdetéseit, néhány blogot, és csak kevés, valóban ügyfél oldali szakértőként dolgozó tanácsadó cég oldalát. Tény, hogy ez egy speciális terület, kevesen értenek hozzá, hiszen ezek általában egyszeri, projekt jellegű megbízások.

Az alapkérdés persze az: minek kell egy közép- vagy nagyvállalatnak ügyfél oldali szakértő?

Sokszor hallottam már: „ha az egymilliárdos gyártósor vásárlását, beüzemelését megcsináltuk külső segítség nélkül, miért lenne szükségünk ERP szakértőre?”

A válasz egyszerű: az egyik legbonyolultabb üzleti – és nem informatikai – projekt egy cég életében az ERP (és ahhoz kapcsolódó egyéb) rendszer bevezetése, speciális tudást igényel, és a statisztikák szerint az esetek több mint 50 %-ában nem sikerül jól: tovább tart, (sokkal) többe kerül és kevesebb valósul meg a funkcionális elvárásainkból, mint ahogy azt eredetileg megtervezték.

A teljes cikk a Computerworld oldalán jelent meg 2016. augusztus 24-én és ide kattintva olvasható!