6 érv, amiért érdemes mastermind csoporthoz csatlakozni!

Szerző: NOREX ERP Közzétéve:

A mastermind csoportok koncepcióját Napoleon Hill találta ki, 1937-ben. Céljuk, hogy segítsen navigálni a különböző kihívások között egy adott témában vagy szakterületen, a csoport kollektív tudásának kiaknázásával. 

Hogy működik egy mastermind csoport?

Néhány ember, azonos célok mentén, rendszeres időközönként találkozik egymással és különböző problémákat vitatnak meg. Támaszkodhatnak, számíthatnak egymásra, tanácsot adnak egymásnak, kapcsolatokat alakítanak ki és üzletelnek egymással, ha úgy hozza a sors. 

Miért érdemes csatlakozni egy mastermind csoporthoz? 

Íme a 6 érv:

  1. Mert egy exkluzív közösség tagja leszel. A csoportba csatlakozók mindannyian elhivatottak a közös problémamegoldás irányába.
  2. Amint csatlakozol egy mastermind csoportba, az érzés, hogy egyedül vagy a cégvezetésben, irányításban, eltűnik. Minden tagnak minden tag a tanácsadója lesz. 
  3. Együttműködési lehetőségekre tehetsz szert. Elképzelhető, hogy a csoportban kulcsfontosságú üzleti partnerre, munkatársra lelsz majd. Vagy épp te leszel az, aki másnak nélkülözhetetlen segítséget, tudást nyújt majd. 
  4. Szélesítheted az ismeretségi körödet. Ha csatlakozol egy mastermind csoporthoz hirtelen és gyorsan megnövekszik a kapcsolódásaidnak a száma. Ha az üzleti életben dolgozol, pontosan tudod, mennyire fontos a networking.
  5. Új dolgokat tanulhatsz. Egy mastermind csoportban mindenki egyedi képességekkel, tudással rendelkezik. Amint megosztod a kihívásaidat, problémáidat másokkal, szinte biztos, hogy megoldásra lelsz, mert lesz olyan, aki rendelkezik megfelelő szaktudással, kapcsolattal, taktikával, amire neked pont szükséged van. 
  6. Keresztpromócióra is kiválóan alkalmas a terep. Egy mastermind csoportban könnyen segíthetitek egymás promóciós, kommunikációs tevékenységét.

A mastermind csoportok tehát kiválóan alkalmasak arra, hogy egy kicsit nagyobb perspektívában gondolkodjunk az üzleti kapcsolatainkról, tudásunkról. Egy ilyen csoport nagyszerű hatással lehet a saját céges folyamatainkra, illetve személyes tudásunk építésére is kiválóan használható. 

Miről szól a KKV Mastermind csoport?

A legtöbb magyar kisvállalat digitalizációs szempontból rendkívül heterogén: használ valamilyen könyvelő szoftvert, számlázó rendszert, bérszámfejtési rendszert, néhány kisebb, szigetszerű ügyviteli megoldást – és ezer excel táblát. Nagyjából 500 Milliós forgalom környékéig kiválóan el lehet ezekkel lavírozni – de egy idő után, ahogy egyre több az alkalmazott és egyre több a megrendelés, nőnek a hibák és ezzel együtt romlik a hatékonyság.

Sok cégvezető ilyenkor a rendszergazdának kiadja a feladatot: keressen integrált vállalatirányítási szoftvert (ERP) a cégnek az interneten, legyen olcsó és tudjon mindent.

Innentől viszont kb. annyi az esély az ideális rendszer megtalálására szakértelem nélkül, mint az oroszruletten a túlélésre.

Ha nem érzi úgy, hogy elég biztos a megoldás, amit a rendszergazda, az ipari parkban a kerítésszomszéd vagy a golfpartner javasolt, a legtudatosabb cégvezetők független ERP tanácsadó segítségét kérik. Ez azonban nem mindenkinek járható út, a tanácsadói díjak ismeretében, a legtöbb 2 Mrd forint alatti árbevételű cég esetében.

Nekik szeretnénk segíteni egy egyedülálló lehetőséggel, melyet a 2022-es üzleti évben indítunk útjára.

Csatlakozz KKV ERP Mastermind csoportunkhoz!

A KKV ERP Mastermind csoportba kis és közepes méretű cégek vezetőit, döntéshozóit várjuk. Ennek az unikális kezdeményezésnek a keretein belül a csatlakozóknak lehetőségük lesz olyan szakmai támogatást kapni, amivel komoly versenyelőnyre tehet szert a vállalkozásuk az optimális integrált vállalatirányítási rendszer bevezetésének előkészítésével. 

Az idei évben 6 alkalommal lesznek 3 órás időkeretben találkozók – online vagy személyes formában – 10-15 fős csoportokban. Minden alkalommal lesz egy 60 perces előadás adott témában, majd 120 percben közösen feldolgozzuk, megvitatjuk azt. 

Szenior tanácsadó kollégáink tartják az előadásokat, akik 20+ év iparági tapasztalattal rendelkeznek, minimum 50 projektben vettek részt, átlagosan 10 különböző ERP rendszerrel – elképesztően mély tudásukkal sokat segíthetnek a résztvevő cégek ERP projektjeinek sikeressé tételében.

Kiemelt témáink:

  • Hogyan kezdj neki az ERP projekt előkészítésének?
  • Hogyan építs projektcsapatot? Kinek mi lesz a feladata?
  • Hogyan mérd fel a folyamatokat? Egyáltalán, mely folyamatokat érdemes ERP rendszerbe terelni?
  • Hogyan gyűjtsd össze a kulcsfelhasználók és a végfelhasználók igényeit?
  • Hogyan priorizáld a követelményeket?
  • Milyen módszerrel tendereztess?
  • Melyik ERP rendszereket érdemes megvizsgálnod?
  • Hogyan szerződj le a szoftverszállítókkal?
  • Sikeres bevezetést levezényelt cégvezetők előadásai

A csoportba az éves tagdíj megfizetésével lehet csatlakozni. A Silver tagsággal a 6 alkalmas találkozókon lehet részt venni, melynek éves díja: 600.000 Ft + ÁFA.

Gold tagsággal ezen felül 4 órányi személye, egyéni konzultációs lehetőség is jár, ennek éves díja, mely előre fizetendő: 800.000 Ft + ÁFA

A jelentkezéshez az alábbi űrlap kitöltése szükséges: